Pagini

Despre mine,

Montez mobila - repar mobila tamplar constanta



 Sunt sigur ca ati auzit de multe ori sloganuri ca " Noi suntem profesionistii, expertii etc.. insa de cele mai multe ori gustul cu care ati ramas in urma contractarii de servicii, a fost unul amar, dezamagitor. In Romania de dupa 90, probabil si inainte,  odata cu deschiderea catre occident, ciclic, produse inovatoare au invadat piata romaneasca fara insa a beneficia si de seriozitatea  celor care au preluat si oferit  catre client produsul final. Respectiv, firmele - atelierele de confectii. Si aici ma refer la tamplaria din aluminiu, tamplaria pvc, mobila din pal si mai recent si dintr-un alt domeniu Gazele si firmele  care au ca activitate racordarea populatiei la sistemul de gaze. Nu intamplator am ales acest domeniu ci pentru ca aici, lipsa personalului specializat, a seriozitatii celor care conduc aceste firme, spre deosebire de mobila sau ferestre pvc,  lasa urme vizibile, ce sunt prelaute imediat de mass-media. (vezi exploziile datorate scurgerilor de gaze). Daca si termopanele ar sari in aer datorita executiei si montajului defectuos, atunci multe, foarte multe apartamente ar ramane fara ferestre. Dar ptr ca nu bubuie ci doar freaca,lasa vantu sa intre, fac condens sau nu se mai inchid, nu veti sti decat d-voastra si cel pe care-l veti suna pentru reparatie.Pentru ca nu-i asa, firma care va confectionat si montat balconul, fereastra, astazi nu mai exista si odata cu ea  nici garantia d-voastra.  Este valabil si pentru tamplaria din aluminiu - unde in loc de garnituri  s-a folosit silicon, sticla se abureste pe interior s.a.m.d...In alta ordine de idei,  Fiecare locuinta are nevoie periodic de intretinere si asta o stiti si resimtiti si d-voastra ori de cate ori o fereastra sau usa nu se inchide bine, cand patul se dezmembreaza sau usile sifonierului au cazut din balamale. Cand constati ca nu ai destule rafturi pentru haine.


Iti propun o experienta Altfel. Altfel decat cel pe care l-ai sunat si urma sa vina dar care, ori  a intarziat, a venit beat sau n-a mai venit si nici nu te-a mai sunat. Altfel decat acei  ce iti intra incaltati in casa. Altfel decat cei care te privesc ca pe o sursa de venit. Altfel decat cei care iti repara mobila dar iti zgaraie parchetul sau iti murdaresc peretii pentru ca nu le pasa.

Cine sunt eu? Eu sunt Altfel!

Contact

Daca ai intrebari legate de continutul acestui site, doresti consultanta in privinta achizitionarii  de mobilier, tamplarie pvc, sau orice altceva legat de temele pe care le trateaza acest site,   nu ezita sa ma contactezi.
    Tel: 0726017877
            0756659638


Montaj Parchet fara sapa

Daca tocmai v-ati facut o casa si va ganditi sa montati parchet masiv, o solutie foarte ieftina si net superioara o reprezinta montarea parchetului cu subconstructie. Nu trebuie sa mai asteptati 60-90 de zile pana cand sapa se usuca ptr ca nu v-a exista niciun fel de sapa. Mai mult decat atat, nu veti expune nici pe viitor parchetul la o umiditate excesiva datorita infiltratiilor, , fundatiei, etc. Montajul cu subconstructie se poate realiza numai atunci cand intre nivelul existent si nivelul final, exista o diferenta de minimum 110 mm care vor fi impartiti astfel:
  • 30 mm – suporti de fixare. Se vor fixa cu dibluri, din apx 40-40 cm pe toata suprafata incaperii
  • 25 mm – Lanteti/Traverse din lemn de esenta tare, avand latimea de apx 60 mm.
Se vor monta la jumatatea fiecarui suport de fixare.Distanta de fixare intre
lanteti – apx 40 cm
  • 18+18 reprezinta grosimile foilor de pal ce se vor fixa cu holzsuruburi in lantetii ce au fost pusi in boloboc in prealabil, iar intre ei se va folosi ca material de umplere Perlit.
Desen subconstructie parchet fara sapa

schita pregatire suport montaj parchet  masiv
 Imaginile sunt cu titlu exemplificativ



Cum reglez ferestrele pvc, termopan

Service Reparatii ferestre termopan
Fereastra nu se inchide etans? Infiltratii apa balama termopan? Fereastra  atinge atunci cand o inchizi sau agata cand este lasata pe spate? Se inchide, dar intra curent printre rama si deschidere?

In caz ca vrei sa incerci sa remediezi problemele de unul singur, iata cateva sfaturi si solutii pentru a obtine un maxim de eficienta de la ferestrele termopan.
Inainte de toate, e bine sa stiti ca ferestrele cu sticla termopan din profile Pvc, nu se deformeaza in timp - asa cum se intampla cu cele din lemn, necesitand doar din cand in cand interventia unui tehnician . Cu o buna informare, Tehnicianul de care vorbeam , poti fi chiar tu. Asadar ,

Cum reglez ferestrele Pvc termopan
Iata ce puteti face:
  • Verifica daca deschiderea/cerceveaua etanseizeaza pe toc.
Luati o foaie de hartie, introduceti coala intre deschidere si toc, inchideti manerul si trageti coala de hartie. Daca nu intampinati nicio rezistenta, strangeti bulbi aflati pe rama deschiderii  cu un patent, imbus de 4 sau  imbus cu cap torx. ( difera in functie de tipul de feronerie)
Reglajul unei ferestre care suiera

Update: Pozitiiile bulbilor ptr reglajul pe presiune

Dupa cum, sper, se poate observa, fiecare bulb este punctat cu o linie. Pozitia acestei linii corespunde descrierii din fiecare exemplu. Pozitia pentru un reglaj maxim pe presiune este indicata cu o sageata rosie.

Acesta este un reglaj pe presiune sau adancime. Repetati aceiasi procedura pe toate fetele deschiderii pana cand veti intampina o usoara rezistenta la  actionarea cremonului. Cu cat rezistenta intampinata la inchiderea cremonului este mai mare, cu atat mai etans se inchide fereastra.
Curentul, suieratul vantului pe langa balama , este cea mai des intalnita problema la ferestrele Pvc, iar acest tip de reglaj este folosit pentru a nu mai permite aerului, sau infiltratiilor de apa,  sa intre printre toc si deschidere.
Reglaj balama care suiera

Din dorinta de-a castiga cat mai multi bani cheltuind cat mai putin, unii producatori nu au prevazut ferestrele cu inchideri suplimentare - pe toate cele patru laturi ale canatului. In functie de  producatorul de feronerie, tipul profilului, puteti achizitiona inchiderile suplimentare pastrand feroneria existenta sau, in cel mai rau caz - inlocuind-o integral.
Reglarea ferestrelor sau usilor termopan lasate - datorita greutatii  si a calarii necorespunzatoare a  sticlei, ramele nu mai pastreaza un unghi de 90 de grade pe partea cu manerul, motiv ptr care canatul atinge ori de cate ori este inchis/deschis. Deschiderile se pot lasa atat de mult incat se creeaza o fanta de pana la 1 cm , vizibila din exterior, sau,  de pe un scaun, si din interior. Reglarea balamalelor, procedeu explicat si un pic mai jos, nu mai este eficienta atunci cand tolerantele sunt atat de mari.In acest caz  reglarea este posibila doar prin Calarea sticlei . Cel mai sanatos reglaj.  Pentru a preveni accidentele recomand ca acest reglaj sa fie efectuat doar de persoane cu experienta, Acesta este si motivul ptr care nu voi detalia cum se face acest reglaj.

Reglajul ferestrelor duble,  care se pot deschide amandoua:   - 1 canat oscilobatant,  1 canat deschidere normala,  solutia ptr remedierea problemelor de etanseitate a venit din mers si destul de tarziu. Ani buni, producatorii de feronerie si cei ce confectionau tamplarie  cu geam termopan, au folosit pentru deschiderea dubla un sistem de feronerie mai putin eficient, in special  pentru cea de-a doua deschidere - canatul fara maner. Prinderea nu se realiza decat in doua puncte. Pe parcurs, din cauza sesizarilor, producatorii de feronerie au updatat aceste sisteme insa acestea nu pot fi montate decat in faza de confectionare a ferestrei.

Feronerie pentru geam dublu - cu stulp
Dupa cum puteti observa in poza alaturata, manerul nu este pozitionat la mijloc. In cazul ferestrelor aflate in productie, nu e o problema, gaurirea profilului ptr cremon se va face conform feroneriei - intotdeauna mai jos de jumatate din inaltimea ferestrei. Insa, in cazul ferestrelor duble  deja produse,   gaurile ptr maner sunt date in cele mai multe cazuri, la mijloc, astfel ca  tentativa de-a monta doua sisteme de feronerie ce au manerul dispus la inaltimi diferite va v-a lasa cu gaurile de la manerul anterior vizibile.


Mai este o solutie dar care e mai mult o improvizatie  fara rezultate stralucite asa ca n-am sa va mai retin incercand sa explic.
Daca ati aplicat reglajul pe presiune,  asa cum am exemplificat mai sus, iar efectele nu sunt multumitoare, puteti recurge la inlocuirea garniturii cu una un pic mai groasa. Utilizati o garnitura mai groasa doar atunci cand ati epuizat toate reglajele altfel riscati sa decalibrati feroneria.

Reglajul unei ferestre Pvc in plan orizontal
 Tot cu un imbus de 4 puteti regla fereastra in plan vertical si orizontal. De data aceasta reglajul nu va fi pe presiune, ca in primul caz,ci ptr a imparti fereastra in mod egal astfel incat sa calce pe toc fara ca sa atinga contrapiesele (tacotii)  montate pe toc. Acest tip de reglaj este folosit si in cazurile deschiderilor oscilobatante , atunci cand fereastra scapa – se da pe spate, sau freaca .

Reglarea ferestrelor din pvc

Reglajul din exemplul de mai sus, permite deschiderii sa se deplaseze in plan orizontal - stanga, dreapta.

Reglarea ferestrelor termopan

In exemplul acesta, puteti regla deschiderea in plan vertical - sus, jos.
Daca sticla face condens – se intampla frecvent la temperaturi joase, pe partea inferioara a sticlei, asigurati-va ca gaurile de scurgere sunt desfundate. Se intampla ades ca aceste gauri, chiar sa lipseasca cu desavarsire. In cazul diferentelor mari de temperatura, este normal ca sticla sa faca  condens pe langa garnituri, dar nu intre sticle.
O alta problema este garnitura folosita. Multi producatori au folosit profile cu garnitura direct aplicata pe profil. Se poate distinge usor, culoarea acesteia este gri si nu neagra. Aceasta garnitura, e tasata si nu permite o strangere corespunzatoare. Se poate schimba cu o garnitura din cauciuc. Atentie, garnitura de pe partile fixe , nu este la fel cu cea de pe partile mobile.

Reglaj ferestre termopan:  ce se inchid, sau deschid, singure:

In cazul in care tamplaria nu este montata in boloboc, canatul nu va ramane intr-un punct mort ci se va deschide sau inchide singur. Daca tolerantele nu sunt prea mari,  aceasta problema se poate remedia cu un imbus de 4mm, cap torx sau surubelnita dreapta - in functie de tipul de balama cu care este prevazuta deschiderea.
update
Reglaj presiune intre balamale.
Cea mai des intatalnita problema legata de etanseitate  apare intre balamaua superioara si cea inferioara. Unii producatori, pentru a reduce costurile de productie,   nu monteaza inchideri suplimentare pe partea dintre balamale sau, cel mai des, in cazul profilelor ce imita lemnul, acestea se curbeaza.
Inchiderea suplimentara se poate monta cu conditia sa fie aceeasi marca iar fereastra sa fie oscilobatanta. Daca exista deja si nu inchide suficient de etans, aceasta se poate regla cu un imbus de 4, torx sau patent, in fucntie de producator.
(vezi fig. de mai sus :Pozitiile bulbilor pentru reglajul pe presiune)


Pentru orice intrebari, nelamuriri , foloseste comment form cu incredere.

Pana la urmatoarea postare, nu uitati - montez - demontez - insurubez - reglez si deblochez

Tel 0726017877 /  0756659638

Deblocari Usi Constanta Non-Stop


Deblocari usi Constanta, in regim de urgenta si non stop!Deblocarea usii se va realiza fara deteriorarea acesteia.
Pierderea cheilor, sau imposibilitatea de-a descuia propria locuinta , este intotdeauna o situatie neplacuta si care nu suporta amanare.
Serviciul de deblocari usi este oferit non stop in Constanta, si poate fi contractat numai de proprietarul imobilului respectiv - in baza unui act de identitate

  • Deblocari usi intrare apartament
  • Deblocari usi lemn stratificat, lemn masiv
  • Deblocari usi interior, ferestre din :Pvc/Al - Lemn
  • Deblocari usi metalice
  • Inlocuit butuci de yala, broaste, manere
  • Reglaj Usi si Ferestre Pvc Aluminiu, lemn masiv
Serviciu deblocari usi este disponibil 24/24 in orasul Constanta.

Tel: 0726017877 

        





Mobila amatori sau facuta la comanda

Am remarcat pe diverse bloguri si internet in general, ca sunt destule persoane care cred ca isi pot face cu mana lor mobila mai ieftina si durabila decat daca apeleaza la o firma, un atelier. Ce-i drept, asa este. Nu insa si daca apelam la Dedeman, Praktiker, sau Ikea , despre care nu stiu insa prea multe dar ma gandesc ca se situeaza pe aceiasi linie precum Dedeman. Voi da exemplu lui Florin, care a decis sa-si faca mobila de bucatarie cu mana lui. L-au costat materialele 768 de lei si iata ce-a iesit

Mobila  de bucatarie facuta de amatori



Nu voi face comentarii privind aspectul, va las pe voi sa trageti concluziile si sa faceti o comparatie intre mobila lui Florin si cea vazuta si montata de
mine la Dedeman 

Mobila bucatarie mai ieftina decat la Dedeman?


De completat: mobila din prima poza e formata din trei corpuri inferioare si 3 superioare :Lungime 2000 max 2200, cea de la dedeman are 4 corpuri Lungime 2600. si este la pretul de 1000 ron.
Pentru a intelege mai bine cum isi justifica cheltuielile, fiecare segment in parte:
           1) Marile lanturi de magazine
           2) Firmele/Atelierele
           3) Clientul, amatorul ce decide sa-si faca cu mana lui.
Iata cateva detalii importante pe care trebuie sa le stiti.

1 - Cei care produc mobila ptr marile lanturi de magazine, isi fabrica singuri pal-ul ,lucreaza in serie, au un flux tehnologic, masini cu comanda numerica, circulare de taiat in pachet – 4 foi de pal simultan, forta de lucru redusa – costuri de productie infime in comparatie cu – 2 Atelierele, Firmele ce trebuie sa cumpere pal-ul chiar de la cei care produc ptr marile lanturi de magazine. Nu isi pot permite sa lucreze pe flux, ceea ce inseamna ca vor pierde timp pretios cu masurarea, gaurirea, si croirea materialelor. Timp care se reflecta in pretul produselor pe care clientul le achizitioneaza. De exemplu daca un atelier ar incerca sa produca bucataria de mai sus, doar costurile de productie ar depasi costurile de vanzare in rafturile Dedeman. Recomand alegerea unui atelier doar in cazurile in care dimensiunile sunt speciale, si asta se intampla si se va intampla tot mai rar ptr ca marile lanturi acopera deja cam toate necesitatile. Nu trebuie decat sa cautati. Iar daca exemplu cu Bucataria vi se pare un caz singular, am sa va mai dau unul Pat 140x 2000 + sifonier doua usi 2000x800x570 la numai 399 ron.


Mass media guverneaza Romania

Cand s-au facut privatizarile in Romania, aproape toti directorii si-au falimentat intentionat fabricile, uzinele producand pagube de multe milioane de dolari si lasand pe drumuri mii si mii de oameni, doar ptr ca ei sa castige cateva zeci sau sute de mii de euro. Astazi - O mana de politicieni si jurnalisti saboteaza Romania. Antena 3, Rtv, Realitatea - incearca cu toate resursele sa minta si sa duca mintea romanului acolo unde vor ei. Pentru binele lor si inca un etaj la vila, manipulatorii sunt gata sa faca praf tara si putinul ce le-a mai ramas romanilor.
Mass-media a impartit electoratul in doua. In timp ce noi, alegatorii, ne certam si injuram pe forumuri,  cei pentru care ne invrajbim, dincolo de aparente - in spatele usilor si a camerelor de luat vederi,  isi dau mana si isi rad pe sub mustati. Jaful continua. Cot la cot cu jurnalistii. Multi dintre ei vanduti precum borduraresele doar ca ei nu isi vand trupul ci mintea si adevarul.  Prapastia dintre diferenta cu care un post tv transmite o stire, iar un alt post aceiasi stire, e uriasa  si direct proportionala cu sumele de bani din conturile "marilor" formatori de opinie: Gadea - acest Nietzche al vremurilor noastre:), R. Dumitrescu,  autorul expresiei Basist -  Michelangelo Chiuvica, A. Ursu,  Chireac, Dragotescu, Striblea, Cretuleasca.. Sub pretextul ca au opinii diferite si al libertatii de exprimare, au fost gata gata sa impinga romania spre haos politic si financiar. In zilele noastre, nu partidele conduc romania ci mass media si jurnalistii

Muncitor in Romania

Parodia democratiei romanesti continua: De 22 de ani suntem liberi sa
circulam in Europa, dar nu prea vad cum am putea face asta tinand cont
ca mare parte a populatiei nu castiga mai mult de 1000 ron lunar.
Vreo 140 de euro. La o medie de 25 de zile lucrate rezlulta 40 de ron pe zi,
din care 7-8 lei sunt cheltuiti cu transportul pana la locul demunca si intors,  pachetul+ un pachet de tigari+ detergentul folosit ptr spalarea hainelor si salopetelor = de unde rezulta ca mai ramane fix p.a!  Desigur, cine ne mai pune sa fumam?!
Dar ce rahat de loc de munca, ca hal de patron, economie si de tara
unde un pachet de  tigari reduce totul la jumatate?? In timpul acestea,
cei ptr care slugarim, isi mai radica o vila, ia un Bentley sau, fac nunta unuia  din copiii lor, la Monaco.


Notiuni elementare WebDesign

Ai probleme cu Blogul? Incepator pe blog? Nu sti sa-ti configurezi Blogul? Hai sa invatam impreuna. Si eu sunt incepator, pasionat de ceea ce un cod/o definitie intr-un limbaj HTML, Java script s.a.m.d. poate face. Creearea unui site a devenit tot mai usoara datorita sabloanelor ce sunt puse la dispozitie de platformele Blogspot, Wordpress, etc.. cat si usurintei cu care pot fi editate. Pana la un punct. Daca vrei mai multa libertate decat sabloane prestabilite atunci trebuie sa ai notiuni de baza HTML ( HyperText Markup Language). Desigur, scripturi se pot gasi pe toate forumurile, aproape despre orice, numai ca de cele mai multe ori, aceste scripturi trebuiesc personalizate. Iar pentru a putea-o face, trebuie sa poti citi codul sursa si sa vizualizezi ce face fiecare functie in parte. Acum vreo 10 ani am inceput cursuri de limbaj Html si Java Script. Nu le-am mai terminat ptr ca posibilitatile reduse (credeam eu) pe care mi le dadea editorul folosit la vremea aceea - Notepad, m-a descurajat Aveam sa aflu mai tarziu ca limbajul Html e baza webdesignului iar creearea uni site folosind doar editorul Notepad, este la indemana celor mai avansati, pentru care - O simpla privire pe codul sursa a uni site si acesta se transforma instantaneu intr-o fotografie. Nu si pentru mine. Am ramas totusi cu pasiunea si fascinatia pentru ceea ce poate face intr-un limbaj de programare o virgla, un punct, un cuvant. Altfel de matematica. Sunt foarte foarte multe lucruri pe care vreau sa le invat si foarte putine pe care le stiu, si chiar daca, sa zicem, sunt un tip care invata mai greu, placerea pe care o gasesc in orele in care ma "lupt" cu un script, sintagma, etc.. cred ca se numeste Pasiune. Daca te regasesti in aceste randuri si crezi fie ca - te pot ajuta, Imi poti da un sfat - o indrumare sau ai ceva de criticat, scrie-mi si iti voi raspunde


Costemtizare Blog


Pentru utilizatori id blogspot, cat de mult se poate modifica look-ul blogului? Am inteles ca temele sunt destul de rigide dar se poate cumva customiza designul ?
Look-ul se poate cosmetiza suficient incat sa iasa de sub tiparele unui template obisnuit de blog.  Functionalitatea insa, nu la fel de mult.  O problema pe care nu am reusit s-o rezolv, si pe care destui bloggeri o intampina,  este creearea de Submeniu in meniu.  Se poate vedea in poza de mai jos.
Cum sa-ti modifici aspectul site-ului

In exemplu de mai sus avem un meniu cu 7 butoane. (Pot fi cu 2 meniuri cu 10, nr nu conteaza)  Atunci cand scriem o noua postare/pagina - aceasta  se va duce automat in Home. De-aceea pe prima pagina vom avea un sir lung de posturi iar in urmatoarele 6 meniuri , vom constata ca nu putem adauga nimic nou. Ci doar continutul si titlul pe care l-am creeat prima data.

 Prin urmare,  daca vrem un meniu cu 7 butoane - ca in exemplu de mai sus, vom adauga 6 Postari, +1 care se generaza automat - Home = 7.  Fiecare din cele 6 postari , va primi o eticheta cu numele care vrem  sa apara in meniu(butonul)  Ex -Business Downloads etc.   Locul de unde se pot adauga etichetele se afla in partea dreapta - atunci cand Postati, sub Setari pentru Postari. Se pot folosi mai multe cuvinte/ etichete - important ca printre acele cuvinte sa se regaseasca si numele din meniul de butoane pe care-l doriti.  Dupa ce ati postat continutul, mergeti  la Aspect, Adauga un obiect Gadget .Selecteaza  Etichete. In fereastra nou aparuta ai posibilitatea sa selectezi Etichetele introduse. Selecteaza doar acel cuvant care vrei sa numeasca meniul/butonul - ex - Business, Downloads.  Ajutandu-te de etichete, vei reusi sa indrepti posturile catre Rubrica/Meniul dorit.
Cum sa-ti modifici aspectul site-ului

In imagine puteti vedea butonul principal Tutoriale blogger, care atunci cand va fii accesat, ca in exemplu din poza,  va afisa  etichetele, implicit posturile care au primit eticheta Tutoriale-Blogger si care au fost directionate catre acest meniu.


Emigrare - Imigrantul Roman - Comic

"Spiritul imigrantului carpatin tranzitează o serie de stări sufleteşti dintre cele mai colorate pe parcursul şederii sale în ţara cu cele mai multe visuri pe cap de locuitor. Poate fi împărţit în patru etape:Faza 1 (0-6 luni) Ajuns în ţara tuturor posibilităţilor, omul nostru coboară din avion cu inima cît motorul de Boeing şi, în timp ce trage cu sete în plămîni aerul american şi prima ţigară, după 10 ore de post forţat, admiră afişul din faţa sa pe care scrie mare cu litere roşii “No Smoking”. Totul i se pare extraordinar, trepidaţia oraşului, zgomotul autostrăzilor, dar mai ales mărimea. Toate sînt mari, excepţional de largi, minunat de înalte, nemaipomenit de lungi. Străzi, blocuri, gîndaci, oameni. Benzina şi laptele se vînd la galon pentru că şi maşina, şi omul, în America, consumă mult. Frumoase i se par românului şi obiceiurile americanilor de a nu-şi închide niciodată magazinele, iar obsesiile localnicilor de a mînca pînă şi ciment cu condiţia ca acesta să fie fat free le consideră drăguţe, nevinovate. Toţi oamenii îi par prietenoşi şi amabili. Transformă toate preţurile în lei şi constată că îi mai rămîne şi rest. Face permanent comparaţii între cele două ţări, toate în favoarea Americii, normal. America e extraordinară. România? Doar o ordinară.
Faza 2 (6 luni – 2 ani) America este exact ce a văzut românul în filme. Şi mai mult decît atît. Mult prea mult. Primele interviuri pentru un job în meseria sa coincid cu primele dezamăgiri. Degeaba le arată diploma tradusă şi autentificată de un specialist autorizat din România, care la data naşterii a scris Birthday, în zadar trece pe aplicaţie experienţa sa vastă de manager general la SC Multinaţionala SRL SA. Cu limba, imigrantul nostru se descurcă însă foarte bine, aude la perfecţie engleza.
Lucru curios, de la o vreme a observat că străzile alea mari care l-au impresionat atît de plăcut la început nu sînt chiar aşa curate, iar vegetaţia luxuriantă de pe marginea şoselelor cu 8 benzi nu e altceva decît nişte tufe de pălămidă şi pîlcuri de scaieţi. Soarele care-i zîmbea prieteneşte şi complice la sosire s-a transformat acum într-un bulgăre de foc care topeşte asfaltul, răbdarea, speranţele. Noroc cu aerul condiţionat. Al altora, maşina lui n-are pentru că este un hîrb made with pride in the USA, fabricat pe vremea cînd americanii nu descoperiseră încă simţul măsurii. A cumpărat-o cu 1.000 $, încredinţat fiind că a făcut afacerea vieţii lui, de la un dealer foarte amabil şi vorbăreţ care nu contenea să-I laude cunoştinţele despre automobile, în timp ce fostul nostru proprietar de Dacia cu bord franţuzesc şi schimbător de viteze lung cît un bătător de covoare inspecta ciurul cu acoperiş lovind uşor în roţi cu vîrful pantofului.
Obiceiul de a compara cele două ţări şi l-a păstrat, dar acum toate sînt în favoarea României. Amintirile frumoase din şi despre ţara din care a plecat îl copleşesc. Îi vine să meargă la consulatul românesc şi să-şi ceară iertare. N-o face. N-ar avea cine să îl înţeleagă. Sau să îl asculte, programul lor de lucru fiind identic cu al său. O fi pentru casnice. Oricum e hotărît, nu va sta aici. Poate cîţiva ani, să-şi facă nişte bani, şi va pleca înapoi. Sigur. Vorbeşte acasă, nu le spune alor săi că instalează parchet şi dă cu bidineaua, ci că o să le trimită poze cu “eu pe malul oceanului privind zgîrie-norii”.
Faza 3 (2-5 ani) Omul a găsit un job pe măsura ambiţiilor sale, îi place, e destul de solicitant, dar şefii îl apreciază. De aia i-au şi dat o săptămînă în plus la concediul legal de cinci zile pe an, iar el l-a mîncat tot în România. Dezamăgire majoră acolo însă, toate sînt la locul lor, cum le-a lăsat, drumurile, vînzătoarele, transpiraţia, hîrtoapele, maidanezii şi buticul din colţ care încă vinde ţigări la bucată elevilor şi bere la pet muncitorilor care plantează borduri şi le fac poze cu telefonul mobil gagicilor care se încumetă să treacă prin apropiere.
Ajuns înapoi în America, realizează cu tristeţe că toţi prietenii săi sînt, de fapt, în România, dar îşi revine rapid pentru că se putea şi mai rău: ca şi el să fi fost tot acolo. A părăsit apartamentul închiriat şi simpaticii vecini de etaj care din prietenie îl lăsau să asculte gratis 24 de ore pe zi muzică latino fără măcar ca el să deschidă geamurile şi fără să-i ceară nici nu ban. Bine, cu excepţia acelei seri cînd Miguel, vecinul din dreapta, i-a bătut în uşă uşor cu coada satîrului şi l-a rugat să-l împrumute cu ce are prin portofel cît încă mai mişcă. Acum şi-a luat casă, maşină nouă şi a început să se uite întîi la produse şi apoi la preţ. A descoperit că sporturile americane pot fi interesante dacă îşi dă puţin silinţa să le înveţe regulile şi într-o dimineaţă a realizat că România e irecuperabilă.
Faza 4 (de la 5 ani în sus) Copiii lui s-au născut aici. El le vorbeşte în româneşte, iar ei îi răspund în engleză. El vrea să-i ducă într-o vacanţă prin Apuseni, ei vor la Disneyland. Odată cu naşterea copiilor, trei generaţii din familia lui sînt în America: omul nostru, copiii şi bunicii pensionari aduşi din ţară pentru a avea grijă de cei mici, deoarece el şi soţia lucrează. Are programe româneşti la televizor pentru că bunica a condiţionat venirea de neîntreruperea vizionării serialului Numai iubirea. Senzaţiile tari aproape au dispărut odată cu instalarea unei normalităţi nefireşti şi necunoscute.
Dupa parerea mea, in SUA, succesul depinde intr-un procent covarsitor doua lucruri – NOROCUL si RECOMANDARILE."

Primul blog

 La fel ca multi altii, am descoperit usurinta cu care se poate creea un blog personal. Am fost pasionat o vreme de webdesign, chiar am incercat sa fac cursuri in acest sens : html si java script, dar la vremea aceea, nu s-au prins de mine. Acum lucrurile sunt mult, mult simplificate.Oricine poate construi locul sau pe internet cu ajutorul blogspotului sau wordpress si cu putina bataie de cap, poate iesi un site frumos si util. Chiar daca "cu numere de Bulgaria" - vezi extensia blogspot, sau wordpress. Pana la urma nu conteaza foarte tare decat in cazul in care ai o afacere si vrei sa te faci cunoscut pe internet intr-un mod Elegant si Respectabil. Extensia ro.com.net, pare mult mai serioasa si de luat in seama. Asa e. Dar la fel de adevart este si faptul ca un site "serios" poate induce clientilor impresia " As putea gasi mai ieftin in alta parte"..Depinde carui segment de piata te adresezi. Voi lua cazul meu. Activez in domeniului Prestari Servicii. Ei bine, am bloguri, si un site de pe care pot trimite si primi mailuri folosin office@nume.ro Site serios. Da. Dar pe care potentialii clienti il cam ocolesc. Se intampla la fel ca in cazul magazinelor cu vitrine si gresie scumpa. Asadar, analizeaza bine ce oferi/cui oferi si la ce preturi. Poate ca un blog e cel mai potrivit ptr a te face cunoscut. Asta in cazul in care folosesti blogul ptr a-ti promova serviciile.

Acesta este un blog in care folosesc un Template. Arata bine. Putea arata mult mai bine.. si chiar m-am luptat seara trecuta ptr a optimiza si face functional un intreg meniu de butoane. Dupa vreo 8-9 ore, provocatoare as spune, de cosmetizari, am renuntat si l-am eliminat definitiv. Stiam ca - chiar daca voi reusi, in cateva luni cel mult, templateul nu va mai functiona - implicit si site-ul, si voi plange pe forumuri dupa ajutor ca am avut un site care arata frumos si pe care am postat mult continut, dar care acum s-a pierdut:) Ca de, asa se intampla cu templateurile Moca. Am vazut blogul unei persoane care si-a format tot site-ul si continutul in functie de cate butoane, meniuri si sub-meniuri avea template-ul. Avea un meniu " Melodia zilei" iar in submeniu, doua categorii: in una era trecuta numele melodiei iar in cea de-a doua - de umplutura:) melodia din ziua trecuta. Si exemplele ar putea continua. Templateurile trebuiesc editate ptr a face modificari iar pentru asta ori faci mura'n gura ce-ti spune unu si altu' pe forumuri, ori ai cunostinte de webdesign. Chiar si daca ai, mai devreme sau mai tarziu, site-ul nu-ti va mai functiona in totalitate.


Condens Termopan

Toti cei care aleg ferestrele  cu geam termopan, o fac condusi de argumentul firmelor de confectioneaza tamplaria PVC. Facturi la energie   mai mici si implicit pierderi mimime de caldura. Dar,
Nu v-ati intrebat Ce rol mai  au ferestrele termopan daca producatorii , pentru evitarea aparitiei condensului, recomanda aerisirea incaperilor de doua ori pe zi?!
Sunt o multime de site-uri care incearca sa explice condensul si chiar ofera o argumentatie destul de solida : Gatitul si eliminarea vaporilor, udatul florilor, din aerul respirat de om - cantitatea zilnica 1-2  litri, uscarea rufelor, baie etc.. Sunt situatii, si nu putine, cand condensul apare desi niciuna din conditiile enumerate, nu sunt intrunite . Mai mult - cauzele nu au neaparat o legatura directa cu tamplaria. Condensul poate fi rezultatul unor factori mai putini stiuti.

 - Izolatia locuintelor cu polistiren . Tot mai multe voci, arhitecti, ingineri, sunt impotriva  acestui procedeu. Citez
    " Unul din cei mai mari adversari, arhitectul german Konrad Fischer, care a remarcat ca materialul artificial blocheaza orice fel de circulatie a aaerului, provoca condens in interiorul izolatiei  care nu se poate evapora iar in timpul iernii ingheata provocand pagube ireparabile structurii de rezistenta a  cladirii. Din cauza umezelii, peretii devin tot mai reci, iar drept rezultat termoizolatia isi pierde  proprietatile initiale  incepand sa se comporte ca un pulover ud care nu numai ca nu incalzeste camera, dar o mentine inghetata"  sursa www.ziare.com
Nu ma declar  impotriva, departe de-a fi un arhitect sau expert in termoizolatii, insa, am remarcat in dese randuri, in special in cazul blocurilor comuniste construite din placi prefabricate din beton,  si recent anvelopate, probleme legate de condens si chiar mucegai. Pe acest tip de structura, peretii sunt intradevar foarte reci iarna, iar umiditatea extrem de radicata. Peste 80 % in timpul noptii.

 - Ferestrele cu geam termoizolant, nu sunt facute pentru blocurile noastre. Se inchid prea etans, iar in lipsa unui sistem de ventilatie intern care sa permita schimbul de aer din interior la exterior si invers, acestea fac ca umiditate din camera sa fie foarte radicata. Motiv pentru care are loc aburirea sticlei sau condensul. Poate parea paradoxal insa - cu cat locuinta este izolata mai bine cu atat sansele  ca mucegaiul si condensul sa se produca sunt mai mari. Producatorii de profile au intuit  aceasta problema, si recent au iesit pe piata cu module sau sisteme de ventilatie ce permit schimbul de aer. O improvizatie facuta din mers, ce-i absolveste de orice vina:) In cele din urma, nu producatorii de profile se fac responsabili de aparitia condensului, nici cei care le confectioneaza sau monteaza, ci  faptul ca blocurile
noastre sunt construite fara a avea un sistem de ventilatie corespunzator.
Asadar, daca aveti ferestre cu geam termopan si acestea fac condens, nu puneti toata vina pe seama tamplariei.

Verificarea umiditatii se face cu Higrometru, gasiti la Emag, Dedeman, etc, Nivelul optim de umiditate iarna,  este cuprins intre 40 - 60 % .  Daca depaseste aceasta valoare, aveti nevoide de dezumidificator

Tel 0726017877 / 0756659638

Reparatii termopan Constanta

> Firma Reparatii termopan - usi si ferestre Constanta, Reglaj tamplarie PVC, reparatii feronerie termopan - reglajul usilor sau a ferestrelor. Sporirea gradului de etanseitate prin montarea de inchideri suplimentare. Reglaj presiune a tamplariei Pvc. Interventie rapida!


Odata cu disparitia de pe piata a celor mai multi producatori de tamplarie termopan, a crescut firesc si cererea de solicitari de reparatii a usilor si ferestrelor termopan, reglarea acestora, precum si inlocuirea unor elemente de feronerie ce deservesc buna functionare a acesteia. Am decis sa ofer servicii complementare de reparatii termopan in Constanta tocmai pentru a acoperi acest  gol. O buna parte din producatorii de profile  pentru ferestre termopan si-au garantat produsele pe perioade intre 20 - 50 de ani. Pe buna dreptate. Durata de exploatare a ferestrelor termopan poate fi extrem de lunga  cu conditia respectarii proceselor de productie, montaj si exploatare in faza finala - de catre client. Una dintre aceste conditii implica - reglajul feroneriei termopan  periodic cat si gresarea acesteia cu produse speciale. Chiar si asa, trebuie stiut, si  veti constata dupa o perioada, feroneria este componenta cea mai solicitata  din ansamblul tamplariei termopan iar dupa un timp aceasta va ceda. Vestea buna este ca feroneria termopan este compusa din mai multe piese, si desi acestea lucreaza in tandem, in cele mai multe cazuri - reparatiile feroneriei termopan se pot realiza inlocuind doar acele parti defecte.
Cu o experienta dobandita atat in confectionarea tamplariei  cu geam termopan precum si in montarea  si intretinerea acesteia, ofer servicii de:
reparatii ferestre termopan - inlocuire manere, accesorii
reglaj feronerie termopan - reglaj pentru etanseitate,
reglaj ferestre  si usi termopan - atunci cand fereastra sau usa este lasata, freaca
reparatii feronerie termopan - inlocuirea componentelor defecte, inlocuire tija transmisie, inlocuire coltar, inlocuire balamale
inlocuire sticla termopan sau tripan - atunci cand sticla este sparta, face condens
reparatii si confectii plase tantari
deblocari usi  termopan
deblocari ferestre termopan

Reparatii si reglaj usi si ferestre, mobila, Constanta
Tel 0726017877 0756659638