Probleme usa de intrare

Cele mai des intalnite probleme - Usi metalice 
Blocarea usii, imposibilitatea de-a rasuci cheia in yala. Odata cu trecerea timpului si datorita socurilor provenite din actionarea usii - inchis/deschis, surubul de fixarea al butucului se poate slabi conducand la devierea traiectoriei in care surubul este aliniat fata de butuc. Se poate simti atunci cand actionam cheia si intampinam o mica rezistenta la rasucire. Fapt ce  foarte probabil va duce la imposibilitatea de-a mai descuia usa. E bine ca atunci cand simtim ca  cheia agata, sa desfacem surubul de prindere al butucului, sa-l miscam pana cand cheia se va rasuci fara probleme si apoi sa strangem surubul la loc.
Usile care se blocheaza cel mai des sunt, firesc, usile cu inchidere multipunct.  Cu 3 sau 5 puncte de inchidere, ambele au ca principiu de functionare doua tije care sunt prinse de broasca. Probleme apar atunci cand tija din partea inferioara a usii nu mai lucreaza odata cu broasca. Fie ptr ca tija a iesit din locasul de prindere al broastei, sau ptr ca angrenajul care actiona aceasta tija s-a blocat.  Fapt destul de des intalnit in cazul usilor metalice chinezesti sau turcesti.
Reparatii usi metalice si deblocari Constanta
Trebuie spus ca o usa sigura, nu este neaparat o usa cu inchidere multipunct daca acestea pot fi actionate simultan dintr-un singur punct.

Deblocarea unei usi necesita rabdare, informatii despre producatorul usii, tipul de feronerie si mai ales experienta. Interventia unui amator poate duce la ruperea/desprinderea unor parti din angrenajul broastei si atunci.... Doamne Milueste!

Tot din categoria usilor cu inchidere multipunct fac parte si acele usi ce permit armarea sistemului atunci cand manerul este radicat. O problema des intalnita,  si relativ dupa o scurta durata de exploatare,  manerul lasat.  Acesta nu mai revine in pozitia orizontala, joaca sau chiar  se poate rupe.

Indiferent ce parti din sistem doriti sa inlocuiti: Broasca, Butucul, manerele, nu uitati ca atunci cand o faceti sa luati cu d-voastra piesele respective.

Pentru intrebari, pareri sau solicitari, puteti lasa un mesaj sau ma puteti contacta la nr de tel 0726017877
0756659638

Pana la urmatoarea postare, nu uitati - montez - demontez - insurubez - reglez si deblochez

0 comentarii :

Post a Comment