Cum deblochez o usa metalica

Ajutor usa metalica blocata!
Iata in cativa pasi Cum se deblocheaza o usa metalica blocata. Daca va aflati in nefericita situatia de-a nu mai putea intra in propria locuinta aflati ca deblocarea usii metalice sau deblocarea oricarei alt tip de usi, nu este atat de dificila precum pare. Inarmati cu rabdare si o conexiune la internet -pentru a afla cat mai multe informatii - puteti debloca usa si d-voastra sau puteti apela la Serviciul de deblocari usi

Voi  enumera cauzele si solutiile pentru deblocarea usii fara deteriorarea acesteia. Este important sa nu va impacientati  si sa incercati sa va amintiti ce sistem de inchidere aveti montat pe usa, sa incercati sa rememorati si sa vizualizati cum lucreaza sistemul de inchidere al usii. Aceasta trecere prin memorie a modului de inchidere al usii d-voastra,  poate scuti ore de incercari esuate, in special in cazul usilor cu inchidere multi-punct.
Cum se deblocheaza o usa metalica - situatie in care mai aveti cheia
 In cele mai multe situatii, usa se blocheaza pentru cu butucul nu mai actioneaza asupra broastei si are ca rezultat imposibilitatea rotirii cheii in usa. Daca aveti cheia dar aceasta nu se mai roteste in butuc, nu o fortati. Incercati sa faceti rost de la un vecin de putin ulei de gresat (merge si ulei de gatit). Umeziti cheia in ulei apoi cu pumnul, usor, bateti in dreptul yalei (fireste cu cheia in usa) in timp ce cu cealalta mana incercati sa rotiti cheia, stanga - dreapta. Datorita trepidatiilor, butucul se va alinia, in cele mai mule din situatii, cu broasca, in cele din urma usa se va deschide. Verificati daca surubul de prindere al butucului este strans ferm. Pentru a preintampina o noua situatie neplacuta de blocare a sistemului de inchdere al usii, aveti in vedere ca, de cele mai multe ori, cheia nu se mai roteste in butuc tocmai ptr ca acest surub nu este strans.
Cum se poate debloca usa  daca ati pierdut cheia, sau, daca aveti cheia dar  cele scrise mai sus nu v-au fost de ajutor
In ambele cazuri,  pentru a debloca usa, trebuie sa gauriti butucul. Bormasina, burghie pentru otel, iar aparatoarea
 protectie antigaurire butuc
 butucului ( pastila antigaurire ) va trebui scoasa pentru a putea gauri butucul. (puteti face asta cu o surubelnita dreapta)

Cum se deblocheaza usa  daca cheia se invarte in gol.
Se poate intampla ca butucul sa fie defect - cheia se rasuceste dar nu mai angreneaza limba ce ar trebui sa actioneze asupra broastei. Si in acest caz, deschiderea usii este posibila numai dupa distrugerea butucului - gaurirea acestuia.  Situatia cea mai grea intervine atunci cand butucul este ok - cheia se invarte in yala insa sistemul de inchidere/deschidere  nu mai lucreaza. In aceasta faza, va recomand sa lasati orice orgoliu la o parte :) si sa apelati serviciul de Deblocari usi de la d-voastra din oras. Daca sunteti in C-ta, aveti nr mai jos.

Cum deblochez o usa metalicaSpuneam mai sus ca este de un real  folos  pentru deblocarea unei usi,  sa incercati sa vizualizati, sa va amintiti, ce sistem de inchidere aveti montat pe usa. In cazul usilor cu inchidere multi-punct, se poate intampla ca broasca si butucul sa functioneze corect, dar tija ce face legatura intre broasca si una din inchiderile multi-punct, sa nu mai lucreze in tandem cu sistemul de inchidere.  Se poate constata impingand usor in usa.

Daca ai intrebari, nelamuriri, poti folosi mesajele de mai jos sau ma poti contacta telefonic.

Serviciul de Deblocari usi Constanta 0726017877
                                                                                                 
  • Deblocari usi metalice
  • Deblocari din Pvc/Al
  • Deblocari usi Termopan
  • Deblocari Ferestre
  • Deblocari imobile, Deblocari apartamente
  • Deblocari usi din lemn masiv
  • Deblocari usi interior
  • Deblocari usi MDF
  • Deblocari usi Birou.
Reparatii usi metalice, Reglaje usi metalice, Probleme de inchidere usi, Probleme de etanseitate usi, - Usa care face zgomot care se inchide - Inlocuit butuci, Inlocuit Broaste, Inlocuit manere, shilduri. Serviciile de Reparatii usi, deblocari usi sunt oferite  in Constanta si imprejurimi

P.S   Nu visati la chestii cu agrafe.... ac de siguranta indoit:) sunt De pamplezier:)) va pierdeti vremea si va tociti unghiile degeaba
Pana la urmatoarea postare, nu uitati - montez - demontez - insurubez - reglez si deblochez

Tel 0726017877

61 comentarii :

  1. Am incercat prima varianta (am folosit chiar ulei de gatit) si a functionat perfect. Mersi fain de sfat!

    ReplyDelete
  2. Usa mea de metal se inchide greu In ce sens: baietii care au montat-o mi-au zis ca atunci cand o inchid pe dinafara sa nu apas pe maner ca la usile clasice, ci doar sa trag de el spre mine, drept, pana se inchide singura, dupa care sa rasucesc cheia in butuc. Daca apas intai pe maner si bag cheia in butuc, se blocheaza, nu se rasuceste pana la capat, nu se poate incuia, doar daca trag de maner cu putere un pic in sus. Asa trebuie sau e usa defecta?
    De asemenea, cand inchid pe interior, la fel, trebuie sa-i dau un mic vant usii, dar face zgomot cam mare, de "trantit".
    Deci, asa sunt ele sau e ceva defect?

    ReplyDelete
  3. Probabil ca un arc din interiorul mecanismului nu este destul de puternic ptr ca atunci cand manerul este apasat - arcul, sa aduca mecansimul la pozitia initiala - este si motivul ptr care atunci cand radicati un pic de maner, usa se poate incuia. Usile, intr-adevar, se pot inchide fara a mai fi nevoie ca manerul sa fie apasat - asa e si recomandat - insa, nu e normal ca usa sa nu poate fi incuiata in conditiile expuse de d-voastra.

    ReplyDelete
  4. Trebuie sa adaug ca este doar parerea mea, parere fara ca sa vad la fata locului

    ReplyDelete
  5. Mi sa rupture ceva din interior la broasca si manerele nu mai functioneaz a ramas blocata e usa metalica cu doua randuri de tabla c pot sai fac

    ReplyDelete
  6. Mi sa rupture ceva din interior la broasca si manerele nu mai functioneaz a ramas blocata e usa metalica cu doua randuri de tabla c pot sai fac

    ReplyDelete
  7. Incearca sa scoti manerul exterior - posibil ca patratul dintre manere sa se fi intrat prea mult intr-unul din manere si sa nu mai angreneze mecanismul broastei atunci cand apesi pe maner. Prin desfiletare, daca ai aparatori rotunde, apoi cu un imbus de 3, desfa surubul de sub maner. Ar trebui si cu cheia, roteste-o inca o jumatate de cursa, limba ar trebui sa se retraga, la fel cum ati apasa pe maner.

    ReplyDelete
  8. Am patit-o si am incercat, este minunat acest blog, va multumesc!

    ReplyDelete
  9. Buna ziua.
    Am o usa bestimperial, butucul s-a blocat complet, am uns butucul, cheia, dar degeaba am rupt 3 chei. Am inteles sa gauresc butucul (banuiesc ca trebue sa scot cheia rupta), dupa ce il gauresc (cam ce marime burghiul ?) si indepartez complet ramasiele, nu inteleg cum retrag cilindrii din tocul usii ca sa se deschida ?Pentru cumpararea unui butuc, cum imi dau seama cati mm are daca nu il scot, adica sa am deja butucul cand fac operatiunea.
    Multumesc

    ReplyDelete
  10. Foarte probabil ca sistemele de inchidere suplimentare, ce sunt conectate la broasca, sunt blocate astfel nemai facand posibila actionarea acestora. Daca inainte de-a se bloca, trebuia sa trageti de usa din exterior atunci cand o incuiati, e un prim semn ca nu butucul e de vina ci unul din bolturile suplimentare nu intra fest in toc. Va sfatuiesc sa nu cumparati butucul inainte, marimile difera: poate fi 27x52 sau 27 x 37, in ambele cazuri butucii sunt chinezesti. Puteti gauri butucul cu cheia chiar daca cheia e rupta inauntru. Marimea burghiului 6 mm.

    ReplyDelete
  11. Deci pur si simplu cand dau gaura ar trebui sa se retraga cilindri din toc ?

    ReplyDelete
  12. Ajutor, s a rupt o parte din butuc, a ieșit cu tot cu cheie și ușa e blocata, ce sa fac?

    ReplyDelete
  13. o surubelnita dreapta, bagati-o pe canalul butucului si rotiti in sensul de deschidere

    ReplyDelete
  14. Buna ziua, un sfat urgent va rog mult!
    Am usa metalica si nu mai intra cheia in yala.Mai exact intra doar jumatate de cheie.Usa nu se deschide.Cred ca cineva a bagat ceva in butuc.
    Multumesc.

    ReplyDelete
  15. Incercati sa extrageti ceea ce este in butuc (in cazul in care acesta e infundat) la fel de bine se poate ca unul din verturi (pini ce ar trebui sa coboare atunci cand introduceti cheia in butuc) sa fi ramas blocat. Puteti incerca wd40. Sunt deja 3-4 ore de cand mi-ati scris si intuiesc ca ati rezolvat deja problema. E greu sa va dau un raspuns in timp util si mai ales, greu sa va dau un raspuns util. Poate merge asa cum v-am spus, la fel de bine poate sa nu mearga. Ultima solutie, gaurirea butcului

    ReplyDelete
  16. Inca ceva, in cazul in care nu reusiti sa deblocati usa prin metodele descrise mai sus, recomandarea mea este sa apelati la un specialist. In niciun caz nu folositi flex, levier, sau orice alte unele ce ar conduce la deformarea usilor

    ReplyDelete
    Replies
    1. De ce sa nu florescent levierul pt a Fortaleza usa?

      Delete
  17. Va salut!Avem usa metalica ( cu multipuncte de incuiere) la intrare cu o singura broasca si "tzumburus".Dupa ce am intrat in casa cred ca nu am bagat cheia in butul in intregime iar sotia in repezeala a blocat butucul aducand cheia pe verticala.Nu mai merge nici o manevra de scos cheia si usa nu s-a incuiat.Ce ma sfatuiti sa fac?

    ReplyDelete
  18. Bună, mi-am rupt cheia în yala, aș putea să o scot cumva?

    ReplyDelete
  19. Bună, mi-am rupt cheia în yala, aș putea să o scot cumva?

    ReplyDelete
  20. aveti nevoie de scule speciale, fine, ptr a extrage cheia.

    ReplyDelete
  21. Salut, am o uşa pvc de intrare in casa Al carui maner a fost ridicat in sus fara a fi inchisa cu cheia, cand am apasat pe maner a actionat in gol ceva din mecanismul de inchidere a cedat iar manerul ramane in jos uşa fiind in positie inchisa... Se mai poate salva? in afara optiunii "ultimatum ranga" Multumesc

    ReplyDelete
  22. Daca aveti acces in interior, scoateti baghetele apoi sticla. Profilele din pvc se pot curba, mai ales daca sticla este scoasa. Una, doua surubelnite drepte, sau ceva mai lat decat o surubelnita dreapta, bagata intre toc si deschidere. Profilul isi va reveni la forma initiala chiar daca este fortat.

    ReplyDelete
  23. Buna seara. Azi m-am confruntat cu o problema. Intorcandu-ma acasa de la serviciu, am observat ca butucul usii se afla in pozitie verticala. Am incercat sa bag cheia in butuc si nu intra sub nicio forma. Sunt 100% sigura ca de dimineata cand am plecat la munca am incuiat usa normal, nu am sesizat nimic in neregula, butucul a ramas in pozitie orizonatala (fireasca, de altfel), iar cand am ajuns acasa am constatat cele descrise mai sus. Specialistul care a deblocat usa, spune ca parerea lui e ca cineva a vrut sa dea "lovitura". Ce parere aveti? Exista vreo posibilitate ca dupa ce incui usa, ea fiind in stare perfecta de functionare, butucul usii sa se mute intr-o alta pozitie si cand te reintorci acasa sa constati ca e si blocata si nu mai poti intra in casa?

    ReplyDelete
  24. Am intalnit cazuri asemanatoare, da, cineva v-a fortat usa. Butucul nu poate fi adus intr-o pozitie anormala decat daca este fortat. Mare atentie, sa nu se intoarca, hotul. Staful meu, montati un butuc profesional cu protectie anti picking, anti rupere, smulgere.

    ReplyDelete
  25. Va multumesc pentru raspuns. Un astfel de butuc cum ati spus dumneavoastra, nu ar putea fi spart? Sau doar le-ar ingreuna mai mult momentul?

    ReplyDelete
  26. Le-ar ingreuna momementul celor mai buni. Ptr restul,, ar face imposibila manipularea acestor butuci

    ReplyDelete
  27. Ajutor. Cineva a băgat super glue în butucul de la ușă. Eu nu sint acasă și nasul meu a gaurit și scos butucul de tot .Cum o deschid acum?

    ReplyDelete
  28. Buna seara!Cum scot un butuc cu șurubul retezat și inauntru usii?

    ReplyDelete
  29. Salut. Am uitat cheia în yala pe interior și am închis usa ridicând de clanța. Acum nu pot deschide ușa ptr că nu mi intra toată cheia. Ce pot face ? Vă mulțumesc anticipat!

    ReplyDelete
  30. buna seara, am incuiat usa prin interior dar butucul a ramas blocat dupa prima rotatie, acum nu merge nicide inchis nici de deschis, ce as putea face?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu am pățit la fel . Ce pot face in cazul asta ? Suntem toti blocați în casa.

      Delete
  31. Buna ziua,
    Daca butucul este blocat cu hartie....exista vreo posibilitate pentru dizolvarea acelei hartii ??

    ReplyDelete
  32. Constat abia acum ca ptr o perioada, nu am mai primit notificari. Imi cer scuze ptr intarziere, voi raspunde totusi ptr ceilalti ce vor intampina probleme asemanatoare si vor incerca sa gaseasca un raspuns aici.
    - Buna seara!Cum scot un butuc cu șurubul retezat și inauntru usii?
    Puteti incerca sa rupeti butucul, cu un mox, sau sa-l gauriti.
    - Salut. Am uitat cheia în yala pe interior și am închis usa ridicând de clanța. Acum nu pot deschide ușa ptr că nu mi intra toată cheia. Ce pot face ? Vă mulțumesc anticipat!
    Cei mai multi butuci nu functioneaza cu doua chei simultan, asa cum este si cazul d-vstra.
    Solutia, fortarea cheii, batuta usor, prin socuri, uneori, de putine ori e adevarat, merge. Varianta de rezerva si cea mai sigura, gaurirea butucului pana la cama acestuia, apoi cu o surubelnita dreapta, rasuciti in sensul de deshidere.
    - buna seara, am incuiat usa prin interior dar butucul a ramas blocat dupa prima rotatie, acum nu merge nicide inchis nici de deschis, ce as putea face?
    In situatia d-vstra, probabil ca bolturile de inchidere ating/freaca in gaurile din toc atunci cand sunt actionate. Daca sunteti in interior, impingeti de usa si incercati sa rotiti cheia, din exterior, trageti de usa, sau, apicati socuri in dreptul cilindrului, posibil ca , cama butucului sa fie blocata intre peretii broastei.
    - Buna ziua,
    Daca butucul este blocat cu hartie....exista vreo posibilitate pentru dizolvarea acelei hartii ??
    Daca e numai hartie, puteti incerca cu ceva ascutit: ac , agrafa, de dizolvat, nu stiu sa se dizolve.
    Ca o completare, solutiile pe care le-am enumerat, functioneaza in proprtie de 20 - 30 % din cazuri, insa merita incercate.

    ReplyDelete
  33. Buna ziua!
    Am o usa metalica pe care nu o mai pot deschide dinspre exterior de cand s-a montat chederul. Practic acum trebuie tras cu putere de maner spre tine si rotit pentru deschidere. E normal? Asa va fi pana se preseaza sau a fost montat gresit chederul? Mentionez ca inainte de montarea acestuia usa se deschidea foarte usor. Multumesc!

    ReplyDelete
  34. e din cauza garniturii aplicate, Probabil ati pus-o sa nu mai intre curent insa foaia de usa este decalata fata de toc acum tocmai cu grosimea garniturii adaugate. Nu e normal, in timp se poate strica broasca. Va sfatuiesc sa gasiti o cale de mijloc: ori o garnitura un pic mai subtire, sau piliti locasul unde intra limba broastei.

    ReplyDelete
  35. Multumesc pentru explicatii!

    ReplyDelete
  36. Buna ziua sa blocat incuietoare dinauntru , ce as putea să-i fac , cred ca sa rupt in interiorul broastei , știți la ce mă refer la incuietoarea mică care o încui numai din interior , nu cu cheia

    ReplyDelete
  37. desfaceti manerele si verificati daca tija ce face legatura intre maner si broasca, nu cumva s-a rupt. Daca da, bagati o surubelnita dreapta pe canalul broastei si rotiti in sensul de deschidere

    ReplyDelete
  38. salut ,nu pot sa inchid usa cu cheia, cheia se invarte in gol, daca apas mai tare pe cheie agata ceva dar usa tot nu se inchide, asta la icuietoarea de jos, la cea de sus din exterior merge perfet, din interior nu merge pentru ca nu intra toata cheia mai raman afara in jur de 4 mm , as putea sa repar eu ? multumesc

    ReplyDelete
  39. buna seara, am nevoie de ajutor, nu pot sa mai deschid usa metalica dupa ce am schimbat butucul, am pus unul nou dar cand l-am scos pe cel vechi la care nu am mai avut cheia am fortat putin cu surubenlita si ciocanul. Dupa ce am montat butucul noi am probat din interior si cheia mergea doar odata, broasca functiona. La plecare am incuiat usa si surprinzator cheia s-a rotit de 2 ori, Am dat inapoi si s-a rotit doar odata, mai departe nu a mers. Am facut de cateva ori asa si acum s-a blocat de nu mai merge cheia nici din pozitia 2 in unul Ea se roteste asa 90 grade plus inca 45 grade dar cand ajunge la mecanism broasca nu mai merge. Am incercat cu spray, ulei, am batut in usa langa butuc dar nu merge. Nu stiu ce sa fac ? E posibil sa fie broasca blocata sau butucul ? Multumesc

    ReplyDelete
  40. Am o usa veche de interior,cu broasca clasica nu yala. S- a blocat inchisa si cheia se invarte in gol, cum sa fac sa o deschid
    Mulțumesc

    ReplyDelete
  41. Am folosit metoda cu ulei (cel de gatit fiind la indemana) a functionat! Multumesc pentru ajutor!

    ReplyDelete
  42. Buna seara, am o problema...nu mai gasesc a doua cheie.. mi e frica poate am lsat o seara in is asi a luat o vrun vecin... acum mi e frica sa nu intre in casa!!! Intrebarea mea este: daca bg cheia in usa pe dinauntru si invart si butonul de siguranta, mai poate deschide usa din exterior? Daca cheia este in usa prin interior mai poate intra cheia prin exterior? Hellp me!!! Merci!

    ReplyDelete
  43. Buna seara, am o problema...nu mai gasesc a doua cheie.. mi e frica poate am lsat o seara in is asi a luat o vrun vecin... acum mi e frica sa nu intre in casa!!! Intrebarea mea este: daca bg cheia in usa pe dinauntru si invart si butonul de siguranta, mai poate deschide usa din exterior? Daca cheia este in usa prin interior mai poate intra cheia prin exterior? Hellp me!!! Merci!

    ReplyDelete
  44. Buna seara!. Butuci care functioneaza cu doua chei simultan sunt destul de rari. Puteti sa folsi si incuietorea de jos, inteleg ca aveti una, ptr mai multa siguranta. Aceasta se poate actiona doar din interior.

    ReplyDelete
  45. Va multumesc!!! Da am un buton sub unde bag cheia si incui si asa! Ma gandeam ca daca baga cineva cheia prin exterior sa nu deschida cu tot cu butonul de siguranta care il invart eu !

    ReplyDelete
  46. Buna seara am o mare rugăminte.la dumneavoastră. Eram in cehia la munca si am primit tristul apel ca mami a decedat. Toata lumea imi spune ca a fost vb de o crimă deoarece mami prezenta urme de violență si a fost găsită după două zile.in stare de putrefacție. CU toate astea mami are o usa metalica si usa era încuiată cu cheia in butuc pe dinăuntru. E posibil sa fi fost cineva si sa fi blocat ușa din afara sa para ca de fapt mama sa încuiat în casa .Va multumesc din suflet

    ReplyDelete
  47. Imi exprim doar o parere, asa ca nu luati ca fiind 100% corect. Daca usa era incuiata si cu cheia pe interior, accesul cu o alta cheia din exterior este posibil doar daca cilindrul/butucul, are functie de urgenta. Asta inseamna ca poate functiona cu doua chei simultan. Sunt destul de rari acesti butuci, putei verifica si d-vstra daca butucul montat pe usa d-vstra, e prevazut cu functie de urgenta. Nu excludeti ferestrele. Daca apartamentul e situat la etajul 1, parter, sau daca cumva ar putea escalada. Daca una din ferestre a fost gasita deschisa, ramane un semn de intrebare.Imi pare sincer rau. Dumnezeu s-o odihneasca!

    ReplyDelete
  48. Bună seara, am ușa metalica la întrare în apartament, de obicei o închid de 3 ori sus și de 3 ori jos(stau f rar în apartament). Azi când am vrut sa deschid ușa sa întru s-a deschis sus de 3 ori iar yala de jos nu se deschide decât o data, nu pot întra în apartament. Ce ma sfătuiți sa fac?la noi în Vrancea nu are cine sa ma ajute sa o deschid. Mulțumesc!

    ReplyDelete
  49. Buna ziua daca am inchis usa cu cjeia pe interior ce pot face?cum pot sa o dechid ? multumesc anticipat

    ReplyDelete
  50. Am o usa metalica cu broasca multipunct,blocata.Cheia a ramas in yala cand am incercat s-o descui, si s-a rupt. Ulterior am scos-o din yala, dar utilizand alta dublura, nu se roteste in butuc. Bine inteles ca n-am mai fortat-o, dar nu pot sa deschis usa. Precizez ca usa a fost inchisa de mine la esirea din camera, dar la revenire nu s-a putut deschide. Ce ma sfatuiti sa fac, dupa ce gauresc butucul, pentru a deschide usa si apoi sa inlocuiesc yala.

    ReplyDelete
  51. Daca este blocata o tija, cum pot deschide usa in acesta situatie!

    ReplyDelete
  52. Am o usa metalica si mécanismul este de ridicare a manerului cand se inchide usa. Cineva din familie pentru ca nu e familiarizat a facut invers a ridicat minerul la deschiderea usii si de atunci usa nu se deschide. Ce e de facut?

    ReplyDelete
  53. Buna am o usa metalica,iar din exterior butonul mic cel cu care incuiam fara cheie s-a blocat si nu mai pot iesi din casa .. nu am ciocan sau surubelnita,un ajutor de urgenta este posibil?😣😣apreciez

    ReplyDelete
    Replies
    1. Interior nu exterior..

      Delete
    2. fara surubelnita e cam greu sa o deschizi trebuie accesat butonul direct din broasca, asta in cazul in care broasca nu este defecta

      Delete
  54. Buna ziua! Am o problema la usa de la intrare. Dimineata cand sa ies, cheia sa invartit o data in butuc iar a doua oara efectiv a ramas blocata. In pozitia inchis merge normal cand sa dau a invart a doua tura pentru a deschide ramane cheia blocata, nu se mai invarte deloc. Multumesc!!

    ReplyDelete
  55. Daca butucul invarte o data iar a doua oara nu, problema e de la broasca. Mecanismul broasteie defect.Daca aveti posiobilitatea sa deschideti usa, inlocuiti broasca. Daca nu o mai puteti deschide, incercati s-o rotiti cu un patent, e posibil sa se rupa cheia insa alta solutie nu vad

    ReplyDelete