Probleme usa metalica

Solutii si  probleme usa metalica
In randurile de mai jos, voi incerca sa enumar cele mai frecvente probleme ce apar la o usa metalica, cat si solutiile pentru remedierea lor.

Manerele usii metalice se desprind, joaca . Aceasta problema  este des intalnita in cazul usilor metalice ce au structura metalica imbracata cu doua placi de MDF furniruit de 10 mm grosime. Forma manerelor este ca in imaginea alaturata. Deoarece broasca nu este prevazuta cu gauri de trecere  -  prinderea acestor manere cu suruburi, de-o parte si de alta, nu este posibilia. Drept urmare, prinderea manerelor se realizeaza, recomandat de producator - cu autofiletante. Insa, probabil ptr ca aceste usi metalice sunt livrate in colet si din ratiuni de transport, manerele sunt montate la client acasa, odata cu montajul usii, sau, la magazin. Asa se face ca, in destule situatii, in loc de autofiletantele  ce ar trebui sa prinda pana-n placa de tabla din interior - asigurand astfel o  prindere ferma a manerelor, - sunt folosite holsuruburi ;scurte ce n-au ca suport decat acele doua placi de MDF. Lungimea autofiletantelor nu trebuie sa depaseasca 25 mm, altfel, acestea vor gauri broasca riscand sa stricam mecanismul din interior.  Inlocuirea acestor manere (rozeta rotunda) cu manere cu shilduri ce au prindere cu suruburi de-o parte si de alta,  nu este posibila fara schimbarea broastei, iar in functie de tipul de usa, aveti in vedere ca dimensiunile unui alt tip de broasca nu vor corespunde cu golul prevazut in usa si felul in care sunt dispuse suruburile de trecere.

Probleme usa metalica inchidere multipunct.  Sunt acele usi metalice ce pot fi inchise din exterior printr-o simpla radicare a manerului. Acest sistem de inchidere este cel ce se blocheaza cel mai des. Inchiderile suplimentare sunt conectate de broasca prin tije ce culiseaza atunci cand sistemul de inchiedere al usii metalice este actionat.  Voi face o paranteza - N-as vrea sa afirm   - cu cat mai multe inchideri, cu atat mai multe probleme..Cu alte cuvinte ,  de cate ori am auzit ca o locuinta a fost sparta cu ranga si ciocanul si de cate ori am auzit " au intrat fara zgomot"  Usile metalice  cu inchidere multipunct fara un butuc/cilindru de calitate, nu ofera mai multa siguranta ca o usa din lemn.
Deblocarea usilor metalice e foarte dificila atunci cand aceste inchideri suplimentare, nu mai lucreaza in tandem.

Usa metalica face zgomot, scartaie, atunci cand e deschisa sau inchisa. Se intampla ptr ca metalul freaca pe metal, in special in cazul usilor Beyler, Best Imperial ( au balamalele un pic mai diferite). Cum eliminam zgomotul, scartaiul? Solutia universal apicabila ptr tot ce face zgomot sau scartaie - gresarea balamalelor. Gasiti in marile lanturi de magazine si cele de bricolaj: Bricostore, Dedeman, etc,  sprayuri cu lubrifiant pe care-l puteti pulveriza pe partile aflate in miscare. Daca ati gresat balamalele dar usa face zgomot in continuare,  solutia ar fi reglarea balamalelor.In cazul usilor ce permit reglajul balamalelor, este posibil ca usa sa nu fie incadrata in mod egal pe toc. Puteti verifica, cu usa inchisa, urmariti daca aveti un luft de minimum 2 mm intre  toc si usa, pe partea cu balamalele. Daca usa este reglata fara a pastra acea minima distanta, va freca de toc ori de cate ori va fi inchisa sau deschisa producand un zgomot enervant.

Tel 0726017877 /  0756659638

Pana la urmatoarea postare, nu uitati - montez - demontez - insurubez - reglez si deblochez

0 comentarii :

Post a Comment