Usa balcon cu manere de ambele parti

O buna parte din pers. ce ma contacteaza, intreaba  daca, in cazul inchidereii si deschiderii usii de balcon sau bucatarie, se pot monta manere de usa termopan pe ambele parti astfel incat usa sa poata fi inchisa atat din interior cat si din exterior .  Din dorinta de-a castiga spatiu, multe persoane aleg sa mute bucataria pe balcon astfel ca atunci cand se gateste, in lipsa unei sistem de inchidere usa termopan de balcon, fumul si mirosul patrund in casa.

Una din solutii, este montarea, in completarea feroneriei deja existente, a unui sistem cu click, si al unui maner exterior.  Usa nu se va inchide etans insa va ramane trasa in toc, fara a se deschide acceidental.  Mai multe puteti citi aici

In cazul in care doriti o inchidere ferma, etansa , trebuie avut in vedere faptul ca spanioleta existenta (tija) trebuie inlocuita cu una speciala ce permite mutarea dormaxului aproximativ 1 cm mai aproape de bagheta profilului. Pe langa costul acestei spaniolete, in jur de 90 - 100 lei,  trebuiesc cumparate si manere pentru usa termopan din Pvc, intre 40 - 60 lei, la care se adauga manopera.

Latimea profilului de usa, 62 mm, face ca atunci cand strapungem profilul  - prin acelasi loc in care sunt prevazute gaurile pentru cremon - acestea sa corespunda pe partea cealalta prea aproape de buza profilului, astfel incat , atunci cand se vor monta manerele,  cel exterior va atinge in toc. Acesta este motivul pentru care spanioleta existenta trebuie inlocuita daca se doreste montarea manerelor si la exterior la o usa termopan

Spanioleta speciala  pentru fixarea manerelor de balcon,( este mai lata) permite mutarea manerelor 1 cm spre bagheta.
Fixarea aceste spaniolete este posibila doar prin gaurirea armaturii si a profilului, operatie ce nu va afecta aspectul sau functionalitatea usii.

Montajul manerelor de ambele parti usa termopan
In cazul situatiilor cand nu tineti neaparat sa inchideti usa din exterior ci mai degreaba sa nu va blocheze propriul copil din interior, este fixarea unui cremon cu cheie  - arata identic doar ca e prevazut cu cheie)



Daca doriti sa montati manere de ambele parti a usilor sau pentru mai multe intrebari, ma puteti contacta 0726017877 / 0756659638 Radu

3 comentarii :

  1. buna seara! Domnu Radu ,am cumparat o usa pvc termopan pentru a o monta la un balcon,dupa montarea minerelor,am constatat ca usa nu se mai inchide datorita minerului din exterior loveste rama de la miner in tocul usii ,exista alt fel de miner? !!!!

    ReplyDelete
  2. buna seara! Domnu Radu ,am cumparat o usa pvc termopan pentru a o monta la un balcon,dupa montarea minerelor,am constatat ca usa nu se mai inchide datorita minerului din exterior loveste rama de la miner in tocul usii ,exista alt fel de miner? !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. taie din manerul din exterior , frumos, cat sa nu mai loveasca tocul!

      Delete