Ghid montaj mobila

Ti-ai cumparat mobila din marile lanturi de magazine: Dedeman - Bricostore - Praktiker si vrei sa ti-o asamblezi  singur? Iata cateva sfaturi.
Montaj Mobila Constanta de la Dedeman - Ikea


Incearca sa lucrezi cat mai ordonat. Nu tine uneltele imprastiate. Te va enerva cand nu vei gasi ceea ce-ti trebuie si iti vei pierde rabdarea usor.
Desfa coletele pe rand. In cazul bucatariilor, toate repererele pentru un corp , se afla in acelasi colet. Termina tot coletul de montat apoi desfa-l pe urmatorul. In felul acesta iti va fi usor sa identifici fiecare reper.  Urmareste care este fata produsului si care e spatele. Spatele nu are cant aplicat. In cazul corpurilor suspendate, monteaza doar corpul, iar usile dupa ce ai suspendat corpul pe perete. Tot in cazul bucatariilor, pune pe pozitie mai intai corpurile inferioare, imparte locul ramas liber intre perete si corpuri, pe orizontala, in mod egal. Foloseste holtzuruburi ptr a prinde corpurile intre ele, apoi cu o nivela pune-le in boloboc.  Corpurile superioare trebuiesc suspendate in aceiasi asezare cu cele inferioare, ( orizontala) astfel incat latimile acestora sa corespunda. Tine cont ca distanta intre corpurile inferioare si cele superioare, pe verticala, este data de hota. Conform specificatiilor producatorului, acesta trebuie montata intre 55 cm si 75 cm. distanta de plita/aragaz. Pentru montajul unei bucatarii Dedeman - Praktiker L=2600 formata din 4 corpuri inferioare + 4 superioare, vei avea nevoie de cel putin 5 ore pentru a termina. Daca vei avea rabdare, vei reusi. Piesele vin gaurite si nu ai cum sa gresesti.
In cazul sifonierelor, urmeaza atent schita ce insoteste coletul cu mobila. Aici montajul trebuie realizat de la mijloc catre partile laterale. Identifica mai intai lateralele, placa sus/jos, si politele fixe,

Spor la treaba!

2 comentarii :

  1. Buna ziua
    am cumparat un sifonier de la dedeman si am inceput montajul
    A mers foarte usor dar m-am blocat la capitolul reglaj balamale.
    Se poate sa-mi dati cateva instructiuni pentru reglarea lor?
    adresa mea de mail: florin82io@yahoo.com
    multumesc

    ReplyDelete
  2. In speranta ca raspunsul va fi de ajutor si altor cititori http://montajmobilier.blogspot.ro/2014/08/cum-se-regleaza-balamalele-pentru.html

    ReplyDelete