Ghid usi de interior


Ce trebuie sa luati in considerare cand alegeti usile de interior:

O usa grea nu inseamna neaparat o usa mai buna. Ganditi-va ca montati usi de interior, nu  de buncar sau de intrare
Usile sa fie prevazute cu pervazuri pe ambele parti, captuseala ( extensii perete) si toc reglabil - foarte util in cazul peretilor care nu sunt perfect verticali.
alegerea usilor de interior

Foaia de usa sa aiba falt.  O usa cu falt etanseizeaza de doua ori mai bine decat una fara falt, are un aspect estetic  superior - nu se vede luftul dintre foaia de usa si toc atunci cand usa este inchisa
diferente usi de interior


Tocul usii sa fie prevazut  cu un canal  in care, prin presare, sa fie introdusa  garnitura profilata . Garnitura aplicata  se va desprinde usor.
toc de usa prevazut cu garnitura

Usile cu garnitura izoleaza fonic mult mai mine decat cele fara.

Balamalele sa aiba mai multe suruburi de fixare in toc. Foarte important ca  pe toc in dreptul balamalelor, pe partea din interior a tocului,  sa fie fixate cepuri din lemn masiv pentru fixarea  sigura a balamalelor - in special in cazul balamalelor reglabile prin infiletare.
Ramele usilor (frizurile) sa fie pe cat posibil din lemn masiv de esenta tare. De ele se vor prinde balamalele, manerele sistemele de inchidere. Usile celulare ce au frizuri/rame  din lemn masiv sunt foarte  rezistente.

Cand alegeti usile de interior , ganditi-va ca pentru o perioada de cel putin  cativa ani va veti felicita in fiecare zi pentru alegerea facuta, sau dimpotriva, veti regreta compromisurile facute atunci cand ati ales usile de interior.

Structura usilor si tipul acestora

Usi lemn masiv - usile pline ce au in componenta numai lemn masiv
Usi din lemn stratificat - placile din lemn sunt frezate si lipite in asa fel incat tendinta de curbare sa fie in directii diferite anulandu-se astfel reciproc. - sunt foarte grele motiv ptr care sunt folosite cu precadere ca usi de intrare.
Usi pe structura celulara  - sunt si cele mai comercializate usi.  Structura acestor usi este realizata din cadre de lemn (frizuri) interiorul putand fi din PAL perforat  sau faguri de stabilizare din carton presat. Peste aceste rame se preseaza fetele usilor ce pot fi din :
HDF (high density board)  material fibrolemnos de inalta densitate Recomandate in cazul usilor de baie
MDF (medim density board) - placi din fibre de lemn cu densitate medie
CPL (continuos pressure laminate),-furnir sintetic -folie ce imita lemnul. Are grosimi intre 0,2 si 0,7 mm
HQ CPL (High Quality ..)
Placaj de 4 mm furniruit

Ghid montaj usi de interior.
Cum se monteaza usile de interior
Nu montati tocul direct pe gresie sau parchet. Lasati intre 4 -10 mm, in special la usile de baie, spatiu ce va fi umplut cu silicon transparent protejand astfel tocul impotriva umiditatii.
Nu decupati pervazurile acolo unde aveti plinta. Arata urat\
Evitati gaurirea tocului pentru prinderea acestuia in perete. Spuma poliuretanica este deajuns ptr fixarea ferma a tocului
Acolo unde sunt mai multe usi una langa cealalta tineti cont ca inaltimea sa fie aceiasi pentru toate usile
Golurile de usa sa fie prevazute cu umeri pentru montarea pervazurilor pe ambele laturi.
Amanati  sa montati usi pe structura celulara in locuintele in care ati facut renovari recent ce au implicat un consum radicat de apa: sape, gresie, zugraveli. Umiditatea radicata va fi absorbita  de materialele din care e facuta usa iar aceasta se va umfla.


Pentru montaj usi de interior Constanta 
Tel 0726017877 /  0756659638

2 comentarii :

  1. Recomandari foarte bine venite. Cautam raspunsuri pe care le-am gasit aici. Multumesc !

    ReplyDelete
  2. foarte bine structurat si util articolul! multumim

    ReplyDelete