Garnituri uzate
Poate parea inexplicabil sau "din senin" totusi se intampla ca dupa un numar mai mic sau mai mare de ani in care nu ati avut nici-o problema, subit, atunci cand ploua, in dreptul balamalelor in special, dar nu numai, sa observati ca apa se prelinge in interior.
Odata cu trecerea timpului si a expunerii acestora la intemperii, garniturile devin tot mai rigide si nu mai asigura o inchidere la fel de etansa ca la inceput. Proocesul de imbatranire al acestora, este mult mai rapid in cazul garniturilor de culoare gri.
Reglajul feroneriei
Un prim pas spre ameliorarea problemei, este reglajul feroneriei. Am explicat aici cum se realizeaza acest reglaj.
Gauri drenare apa
Un aspect foarte important si poate ca era mai bine sa incep cu el, sunt gaurile de apa ce asigura drenarea apei de pe profilul tamplariei, in exterior. Lipsa acestor gauri de scurgere, este principala cauza ptr care apa reuseste sa patrunda inauntru. Gaurile de drenaj trebuie efectuate atat pe partile mobile cat si pe cele fixe. Atentie! Aceste gauri nu pot fi date oricum si in niciun caz, profilul nu trebuie strapuns prin aceeasi gaura de intrare.
Reguli generale
Daca tamplaria este montata la mai putin de 3-6 cm de exteriorul fatadei, atunci cand ploua foarte tare, foarte probabil ca tamplaria sa nu faca fata unui debit crescut de apa. In aceasta situatie, apa se prelinge pe sticla in valuri, de ca si cum ar fi turnata cu galeata. Montarea unui glaf superior din aluminiu este neaparat necesara pentru devierea controlata a cantitatilor de apa.
Despre Condens puteti citi aici
Nu veti scapa de probleme daca vecinul de deasupra nu are si el balconul inchis.