Costemtizare Blog


Pentru utilizatori id blogspot, cat de mult se poate modifica look-ul blogului? Am inteles ca temele sunt destul de rigide dar se poate cumva customiza designul ?
Look-ul se poate cosmetiza suficient incat sa iasa de sub tiparele unui template obisnuit de blog.  Functionalitatea insa, nu la fel de mult.  O problema pe care nu am reusit s-o rezolv, si pe care destui bloggeri o intampina,  este creearea de Submeniu in meniu.  Se poate vedea in poza de mai jos.
Cum sa-ti modifici aspectul site-ului

In exemplu de mai sus avem un meniu cu 7 butoane. (Pot fi cu 2 meniuri cu 10, nr nu conteaza)  Atunci cand scriem o noua postare/pagina - aceasta  se va duce automat in Home. De-aceea pe prima pagina vom avea un sir lung de posturi iar in urmatoarele 6 meniuri , vom constata ca nu putem adauga nimic nou. Ci doar continutul si titlul pe care l-am creeat prima data.

 Prin urmare,  daca vrem un meniu cu 7 butoane - ca in exemplu de mai sus, vom adauga 6 Postari, +1 care se generaza automat - Home = 7.  Fiecare din cele 6 postari , va primi o eticheta cu numele care vrem  sa apara in meniu(butonul)  Ex -Business Downloads etc.   Locul de unde se pot adauga etichetele se afla in partea dreapta - atunci cand Postati, sub Setari pentru Postari. Se pot folosi mai multe cuvinte/ etichete - important ca printre acele cuvinte sa se regaseasca si numele din meniul de butoane pe care-l doriti.  Dupa ce ati postat continutul, mergeti  la Aspect, Adauga un obiect Gadget .Selecteaza  Etichete. In fereastra nou aparuta ai posibilitatea sa selectezi Etichetele introduse. Selecteaza doar acel cuvant care vrei sa numeasca meniul/butonul - ex - Business, Downloads.  Ajutandu-te de etichete, vei reusi sa indrepti posturile catre Rubrica/Meniul dorit.
Cum sa-ti modifici aspectul site-ului

In imagine puteti vedea butonul principal Tutoriale blogger, care atunci cand va fii accesat, ca in exemplu din poza,  va afisa  etichetele, implicit posturile care au primit eticheta Tutoriale-Blogger si care au fost directionate catre acest meniu.


0 comentarii :

Post a Comment